pirmdiena, 2012. gada 20. augusts

problēmzona - mugura

Ļoti bieži praksē saskaros ar šo "problēmu" , tādēļ top šis ieraksts.
Pumpas uz muguras un pleciem. Sāpīgas, sarkanas un bieži paliek retas. Cēlonis, tāpat kā pumpām uz sejas, ir jāmeklē ar vairāku ārstu starpniecību: ginekologs, dermatologs un kosmetologs. Iemesli šim nesmukumam ir dažādi..sākot ar hormonālām izmaiņām, iekšējiem iekaisumiem, infekcijām līdz pat ikdienas kopšanā pieļautām kļūdām un paradumiem.
Katram pašam ir jānovērtē situācijas nopietnība un jāvēršas savlaicīgi pie ārsta. Nav vienas noteiktas receptes vienam, kā rīkoties, jo katram pumpu rašanās iemesls var būt cits.
Ieteikumi no manas puses būtu piedomāt vairāk pie ikdienas kopšanas.. ar to paradumu maiņu var veikt jau lielus uzlabojumus un kombinācijā ar dermatologa norādījumiem iegūt labus rezultātus.

Biežāk mainīt gultas veļu, nevilkt vairākas dienas pēc kārtas vienu un to pašu apģērbu, mazgāties ar ādai draudzīgu PH šampūnu. Ieteicams lietot ne abrazīvus mazgāšanās līdzekļus (nē skrubjiem, sūkļiem, švammēm), dušas gēlus bez SLS vielām. Varat piepilināt klāt mazgāšanas līdzeklim ēterisko eļļu: kajeputs, tējas koks, eikalipts, levzejs, rozmarīns utt
Noteikti var pievērst uzmanību arī veļas pulveriem un veļas mīkstinātājiem vai tie nav vieni no veicinātājiem, jeb pastiprinātājiem.
Noteikti arī uzturs: piena produkti un saldumi būtu uz laiku jāierobežo.
Ķermeņa krēmi, eļļas un smaržas... arī ir vieni no kairinātājiem.
Tie kas bieži apmeklē masieri, pārliecinieties ka masāžu jums veic ar dabīgām eļļām.
Varat ik vakaru tīrīt muguru un plecus ar kādu ziedūdeni vai kumelīšu tējas novārījumu.
Pirms sākat lietot kādus "draudzeņu/drauga" ieteiktos bezrecepšu medikamentus vai smēres no aptiekas produkcijas, lūgums konsultēties ar dermatologu.

Liela nozīme ir arī muguras ādas tīrīšanai. Tāpat kā sejas ādai to veic pie kosmetologa vai dermatologa. Ļoti labi rezultāti ir pēc darsonvāla kursa iziešana vai gaismas terapijas, apvienojot to ar pareizi kopšanu. 


Muguras/plecu dziļā tīrīšana+darsonvalizācija/gaismas terapija 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru