svētdiena, 2012. gada 8. aprīlis

Sejas ādas kopšana pavasarī


Pēc garas un aukstas ziemas āda zaudē ļoti daudz mitruma, kuras rezultātā āda kļūst sausa, rodas pat sausi zvīņveidīgi pleķīši, pat nieze, vai pastiprināta sebumu izdalīšanās, ar traucētu sebuma izvadi: rodas pinnes, pūtītes, iekaisumi. Āda kļuvusi biezāka, neelastīgāka, raupja un blīva.
Tāpat kā pavasarī mēs pašas cenšamies ātrāk atbrīvoties un smagajām un biezajām ziemas drēbēm, tā pat arī ādai ir "jānovelk ziemas apvalks"! Pavasara sejas procedūras iesāk ar sejas ādas pīlingu, vēlams reizi nedēļā. Tas asinsriti uzlabojošu un ādas elastīguma atjaunojošu masāžu sejas ādai un nobeigumā mitrinoša sejas maska. Procedūru vēlams veikt reizi nedēļā, lai atjaunotu ādā nepieciešamo mitruma daudzumu, sagatavotu to pavasara aktīvajai saulei un vasaras ikdienas "saules peldēm".
Āda ne tikai ir zaudējusi daudz mitruma, bet tā ir kļuvusi arī pelēcīga, blāva un nespodra...tas norāda par vitamīna trūkumu organismā. Tādēļ ādu vajadzētu palutināt arī ar kādu vitamīnu kūri (iekšīgi un ārīgi), svaigi spiestām sulām, uztura bagātinātājiem un pirmajiem pavasara zaļumiem. Ādai ļoti nepieciešami ir A, B, C, E vitamīni, selēns, cinks, zaļās tējas ekstrakts, zivju eļļa un naktssveces eļļa:

Vitamīns A tiek ieteikts ādas vispārējā stāvokļa uzlabošanai, kopšanai un aizsardzībai. Ja trūkst A vitamīns ādai netiek nodrošināta elastība, organisma pretošanās spējas dažādām infekcijām, netiek stiprināta redze, aizsargāta āda un gļotāda. A vitamīnu varam uzņemt ēdot treknas zivis, jēra un liellopu gaļu, pienu, olas. 

B vitamīns palīdz cīnīties ar stresu, kas nelabvēlīgi ietekmē ādas stāvokli, stiprina nervus un uzlabo miegu. B vitamīns atrodas raugā, zaļajos dārzeņos, riekstos, olās, dažos jūras produktos.

C vitamīns atbild par katras organisma šūnas un asinsvada veselību, veicina brūču sadzīšanu. Tas visvairāk sastopams pētersīļos, upenēs, citrusaugļos, kartupeļos. 

E vitamīns kopā ar A un C vitamīniem aizkavē novecošanās procesu. Vitamīns atrodams saulespuķēs, olīveļļā, rapšu eļļā.

Selēns ir viena no galvenajām vielām antioksidējošai aizsardzībai un ādas vispārējā stāvokļa nostiprināšanai. 

Cinks mums nodrošina normālu ādas dziedzeru darbību, piedalās hormonu kontrolē, sekmē ādas šūnu atjaunošanos.
Zaļās tējas ekstrakts ir spēcīgs antioksidants, kas aizkavē šūnu novecošanās procesus un atjauno enerģiju.

Zivju eļļā atrodas omega 3 taukskābes, kas palīdz ādas slimību profilaksē, jo tās ietilpst katras ādas šūnas apvalkā un ļoti nepieciešamas, lai organisms veiksmīgi varētu cīnīties ar infekcijām. 

Naktssveces eļļā esošās omega 6 taukskābes mitrina ādu, novēršot tās sausumu un jutīgumu, dziedē ekzēmas, kā arī labvēlīgi iedarbojas uz sievietes organisma veselību kopumā.

Kā arī laiks padomāt par saules aizsargkrēmiem.. ar SPF filtru no 15-50. Vēlams mitrinošu, uz alvejas bāzes (aloe vera)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru